Rólunk

Fehér Akác Wellness

Az épület külső jegyeiben igazodik az egykori Károlyi birtokhoz tartozó, majd 1920-ban a Gencsy család birtokába került 1830-as években épült uradalmi kúria épületéhez, ugyanakkor a jelenkor ízlés, szín- és formavilágát is megjeleníti abban a hármas épületegyüttesben, ami fogadja a térség turisztikai, rekreációs, kulturális, sport és szabadidős kínálatát választó látogatókat.

A 471-es számú másodrendű főút 29+239 kilométerszelvényénél, a fénysorompós vasúti átjárón átvezető 1.800 méteres bekötőúton elérhető épület 262 négyzetméter alapterületű, beépített területe 327 négyzetméter, burkolt területe 395 négyzetméter, amit 1.145 négyzetméter zöldfelület ölel körbe.

 

A földszinten 1 db franciaágyas + külön félszobában kihúzható kanapé, 1 db duplaágyas + önálló ágyas akadálymentesített szoba, a 8 személyes finn- és 2 személyes infraszaunával, jakuzzival, a teraszon fűthető dézsával, zuhanyzóval, napozó terasszal rendelkező wellness-részleg, a kandallóval ékesített nappali, teljesen felszerelt konyha és külső grill-terasz áll rendelkezésre.

Az emeleten 2 db franciaágyas + kihúzható kanapéval rendelkező,1 db franciaágyas szoba, valamint 22 négyzetméteres galéria/társalgó várja a vendégeket. A wellness helyiség kivételével valamennyi helyiségben tv és wifi szolgáltatás érhető el.

A vendégház szomszédságában a Gencsy Kúria kertjében őshonos növények parkjában kialakítás alatt álló látványtó, a szabadtéri színpad, lovastúrákhoz beálló, pihenőhely és kerékpárkölcsönző áll az aktív pihenés kedvelőinek rendelkezésére. A romániai területen lévő Nagykárolyig tart a Gúthi erdőt is átszelő erdei kerékpárút, aminek kiindulóhelye is itt található.

Igény szerint a vendégháztól 5 kilométerre fából készült 25 méter magas erdei kilátó, tanösvény, túraösvény, lombkoronába épített fából készült folyosó, gyermekjátszótér és kondipark, szabadtéri tűzrakók, pihenőhelyek és filagóriák érhetők el és várják az érdeklődőket. Nyitvatartási időben térítésmentesen látogatható együttműködő partnerünk a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület új attrakciója az „Erdei Harmónia Látogatóközpont (Nyíradony – Európa Park), ahol a Gúthi erdő vadvilágát megjelenítő dioráma, a térség erdő és növényvilágát turisztikai, gasztronómiai, hagyományőrző, sport, illetve szabadidős kínálatát 3 D-ben megjelenítő moziterem, interaktívterem és fényerdő fogadja a vendégeket.

A „Fehér Akác” Vendégházban megszállóknak igény szerint a Gencsy Kúria étkezőjében reggelit és vacsorát is felszolgálunk, illetve használhatják a vendégház felszerelt konyháját és grillteraszát is.

5
szoba
3
Éttermek
2
Wellness

Szolgáltatások

8 személyes finn- és 2 személyes infraszaunával, jakuzzival, a teraszon fűthető dézsával, zuhanyzóval, napozó terasszal rendelkező wellness-részleg, a kandallóval ékesített nappali, teljesen felszerelt konyha és külső grill-terasz áll rendelkezésre.